Het project ‘Maanlicht’ is bedacht en geïnitieerd door Leander Grooten en Wim Ruessink.  Beiden zijn Winterswijker in hart en nieren en verbonden aan meerdere projecten in zowel de samenleving als binnen de kerken en alles wat daartussen in verbinding met elkaar staat.

Zij zijn sinds maart 2021 betrokken bij het project 1572 van de Gemeente Winterswijk. Wim en Leander treden in Maanlicht op als regiehouders en uitvoerend leidinggevenden, onder de vlag van het project 1572 in Winterswijk.

 

Zij vonden enthousiaste professionals voor de totstandkoming van Maanlicht.

 

 

Wim Ruessink

 

Bovenal is Wim muzikant: pianist, organist, dirigent en beiaardier. Sinds jaar en dag hoort heel Winterswijk hem vanuit de toren in de Jacobskerk op het carillon. Wie ook in de kerk komt, hoort hem het majestueuze kerkorgel bespelen. Daarnaast is de jazz goed aan hem besteedt. Wim zoekt altijd naar muzikale verbindingen van oud en nieuw, jong en oud en werkt samen met vele Nederlanders om muzikale hoogtepuntjes te creëren. 

 

Maanlicht kwam tot stand vanuit de gedachte dat zovelen passievol werk verrichten, maar zij vaak niet genoeg weet hebben van elkaars talenten om er samen iets nog mooiers van te maken. 

Leander Grooten

 

Leander is een verbinder en innovator in het maatschappelijk veld. Dit doet hij als sociaal werker, schrijver, muzikant, trouwambtenaar en kerkvernieuwer. Sinds 2021 is hij initiatiefnemer van Klimop, een Plek van Samen in Winterswijk. Hij krijgt er een kick van om met anderen nieuwe initiatieven te organiseren. 

Maanlicht is voor hem dè plek om verbinding te maken tussen mensen die normaliter nooit met elkaar aan tafel zouden zitten. 

Angelique Krüger

 

Ze is geen onbekende in Gelderland. Jarenlang presenteerde zij vele programma bij Omroep GLD en is een graag geziene gast als spreker op scholen, congressen, manifestaties en evenementen. Haar 'touch of human interest' en ongedwongen stijl ontspant haar gasten, waardoor er diepgaande gesprekken kunnen ontstaan. 

Angelique raakte enthousiast over de kernwaarden van Maanlicht: verbinding, verscheidenheid, verdraagzaamheid en vrijheid. Met een groot enthousiasme werkt zij mee om Maanlicht tot een succes te maken. 

 

(foto: Jan Bijl)

 

Johan Klein NIbbelink

 

Naast gitarist, zanger en dirigent is Johan sinds de lockdowns zeer bedreven geraakt in online registraties van concerten en evenementen. Samen met Lex Schellevis zette hij diverse producties op die een regionale bekendheid verwierven. 

 

De voor hem bekende Jacobskerk was een aanleiding voor Johan om mee te werken aan Maanlicht. 

 

Lex Schellevis

 

De Dinxperlose Lex heeft een oog voor beeld en camerawerk. Zijn apparatuur is 'high end' en zijn ervaring met live registraties op locatie is ongekend. Samen met Johan Klein Nibbelink produceerde hij onder andere een Kerstfilm, Dinxperlive en is hij betrokken bij het Achterhoekse Oosterlicht. 

Vincent Witteveen

 

Begonnen bij het jeugdtheater van Harlekijn in Winterswijk stroomde hij door naar het Winterswijks Muziektheater. Zijn acteer- en zangervaring is sindsdien alleen maar groter geworden in tal van musicalproducties. Een theater- en decoropleiding volgde en inmiddels werkt Vincent bij het theaterbedrijf Amphion in Doetinchem. Bij Maanlicht is Vincent de floor manager om alles in goede banen te leiden. Een onmisbare kracht tijdens een live show met zoveel gasten en een strak tijdschema!

Vincent vindt Maanlicht een fantastisch concept waarin veel samenkomt waar hij als Winterswijker al mee te maken heeft gehad.  

 

 

Peter ten Hagen

Niet alleen is hij ondernemer in Winterswijk en kent daardoor veel winkeliers. Peter was jarenlang de bedenker, uitvoerder èn aanvoerder van de Winterswijkse corsoclub Corso&Co. Met out-of-the-box creaties maakte hij de grootste corsowagens die een lust voor het oog (en vaak ook oor) waren. 

Bij Maanlicht ontfermt Peter zich over het decorontwerp en de setting van alles wat u op 20 juni gaat zien.