Wie is Leander

Het leven begon voor mij in Winterswijk in 1976.

Zo'n 8 jaar later ontdekte ik op de typemachine de wereld van letters en wat je ermee kon. Van gedichtjes en verhalen in mijn kindertijd (met het bundeltje "Tijd") tot schrijver van levensverhalen en krantenartikelen in mijn 'volwassentijd'. 

Na het atheneum volgde ik de opleiding tot social worker. De interesse in menselijk gedrag leidde tot werken met jeugd, verslaafden en criminelen. Daarin bleef de voorliefde voor beschrijven van deze mensen bestaan. Het groeide uit tot het vak van forensisch rapporteur voor rechtbanken waarbij het analyseren van een levensloop en analyse van gedrag centraal staat. In de diverse functies tijdens mijn loopbaan blijft schrijven een vast onderdeel dat telkens terugkomt als onderdeel van uitspatting van mijn creativiteit.  

 

Daarnaast ben ik mijn leven lang actief in de podiumkunsten. Beïnvloed door een schilderende opa en een muzikaal gezin van herkomst, is het  mij met de paplepel ingegeven. 

Ik speel basgitaar en contrabas en heb in de afgelopen decennia in diverse ensembles, bands en orkesten gespeeld. Daarnaast organiseer ik muzikale en/of kunstzinnige projecten. 

 

Wat mij drijft is vooral de mens en zijn beweegredenen, zijn acties, zijn levensloop. Het beschrijven daarvan, het onder woorden brengen en een beeld vormen met taal, is mijn passie.

 

In de afgelopen jaren heb ik mij doorontwikkeld als schrijver en ontwikkelen blijf ik me daarin doen!

 

In mijn opdrachten komen de puzzelstukken uit mijn leven samen: mens, maatschappij, relaties, kunst, cultuur en kerk.

Ik richt mij met name op verhalend schrijven in vele vormen.