Climate Change

Steeds meer Nederlanders zoeken naar hoe zij iets kunnen doen om aandacht te geven aan de klimaatverandering. Het maakt hen soms moedeloos. Klimop wil mensen verenigen in hun zoektocht om het samen aan te gaan. Dat geeft inspiratie en geeft de burger moed! 

Je hoeft niet ver te kijken om het te zien: er is wat aan de hand in de wereld. Hete droge zomers, milde winters, extreem weer. En waarschuwingen dat de aarde over een aantal jaar minder bewoonbaar is. Wij geloven dat we deze aarde te leen hebben en er zuinig om mogen zijn. Wie liefde heeft voor de aarde, heeft dat ook voor mensen. Aandacht voor mens en natuur gaan hand in hand. 

Klimop geeft dat o.a. vorm door met elkaar in moestuinen actief te zijn en de omgeving te vergroenen. Dat doet zij samen met Duurzaam Winterswijk en St. Groene Kerken. Er is een tuinkas, 2 moestuinen waar in gewroet wordt en waar biologisch geteelde gewassen uitkomen die verwerkt worden in maaltijden èn die in de buurt worden weggegeven. 

 

Daarnaast proberen wij door workshops en lezingen de bezoekers bewust te maken.

 

Heb jij interesse om je handen uit de mouwen te steken in de moestuin of een lezing bij te wonen of te organiseren? Het kan bij Klimop.