levensverhaalschrijver

Mijn interesse in hoe mensen zijn zoals ze zijn, waarom ze keuzes maken en welke gevolgen dat heeft gehad, maakt dat ik met veel plezier mij in andermans leven stort om hier een verhaal van te maken.

 

Een kroniek van het leven kan als een testament gelden voor de nabestaanden, maar hoeft niet aan het einde van het leven opgemaakt te worden. Als trouwambtenaar heb ik de eer om het leven van twee geliefden te beschrijven en dit aan hen en hun naasten voor te dragen tijdens huwelijksceremonies. 

 

Ik heb honderden levensloopbeschrijvingen geschreven als onderdeel van mijn werk als reclasseringswerker en intaker in de zorg.

Hierdoor weet ik dat je vanuit het menselijk contact, gerichte vragen en het doorvragen vanuit betrokkenheid komt tot een analyse hoe de mens is gekomen waar hij nu is. Zonder waardeoordeel of mening, maar met inlevingsvermogen.

 

Het schrijven van een kroniek beslaat meerdere praat- en schrijfsessies, al naar gelang de behoefte. Het is een biografische vorm van schrijven die doorgaans volledig berust op de werkelijkheid. Maar een 'loopje' nemen met die werkelijkheid kan op aanvraag ook: een toekomst-scenario schetsen of een 'what if'-plot waarbij gemaakte keuzes hadden kunnen leiden tot andere afslagen in het leven.

Neem gerust contact op voor uw specifieke wensen en vragen.